Over mij

glas is mijn passie

Welke technieken

N

Brandschilderen

Eigenlijk is brandschilderen het schilderen op glas met water, azijn of olie en pigmenten wat vervolgens in het glas word gebrand.

N

Glasfusing

Heel eenvoudig gezegd is glasfusing het samensmelten van verschillende stukken glas.

N

Tiffany

Anders dan met glas in lood omwikkel je elk stukje glas met koperfolie. Doordat koperfolie veel dunner is dan lood kan je met tiffany veel fijnere ontwerpen uitwerken
N

Glas in Lood

Bij de techniek glas in lood zegt de naam het al. Je gaat het glas in lood leggen. Maar daarmee is natuurlijk niet alles gezegd.

Wie is Corine Deddens ?

Welkom! Mijn naam is Corine Deddens en ik wil graag mijn passie voor glas met jullie delen.

Op mijn twaalfde ben ik begonnen met het tekenen van portretten en sindsdien heb ik mijn kunstzinnige talenten door de jaren heen flink kunnen ontwikkelen op verschillende gebieden. Daarbij heb ik de afgelopen jaren ook veel ander en verschillend werk gedaan. Met de grote overeenkomst dat ik altijd met mensen heb gewerkt. Ik hou van werken met mijn handen en ik hou van mensen.

Deze combinatie worden samengevoegd in mijn werk. Ik kan nu mijn talenten inzetten om iets wekelijks voor anderen te kunnen betekenen. Niets maakt mij gelukkiger dan dat.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door glas en hoe het licht ermee speelt. Het heeft iets magisch voor mij. Door te werken met verschillende kleuren en vormen wordt een persoonlijk verhaal gevormd in glas.
En zo ontstaat er een uniek en persoonlijk object waar geen tweede van gemaakt kan worden.

Je persoonlijk verhaal gevormd in glas

Ik had een droom. In mijn droom heb ik een glazen grafmonument gemaakt met rode klaprozen. Terwijl de zon door het glas schijnt is het alsof de rozen over het graf dansen. De mensen er omheen zijn verdrietig en zij voelen zich ook getroost, want klaprozen hadden een speciale betekenis voor hun dierbare geliefde.
– Corine Deddens